|
|
|||||
OGŁOSZENIA |
|||||
|
|||||
W dniu 18 lipca 2009 r. w wieku 82 lat zmarła Pani Irena Foryt. Pogrzeb odbył się w Grabowcu w dniu 21 lipca 2009 r o godzinie 11:00. Pani Irena Foryt była nauczycielką chemii w miejscowym liceum. | |||||
![]() Pogrzeb odbył się 29.05 2008 r. w Dubience w Jej rodzinnej miejscowości. Rodzinie zmarłej składamy wyrazy współczucia. Kilka zdjęć z pogrzebu >> |
|||||
![]() Program trzydniowej wycieczki autokarowej obejmował zwiedzanie Lwowa, a we Lwowie obejrzenie baletu Romeo i Julia. W drugim dniu zwiedzaliśmy Olesko, Podhorce, Poczajów i Krzemieniec. Po powrocie do Lwowa w sobotę wieczorem odbyła się uroczysta obiadokolacja z tańcami. W niedzielę kontynowaliśmy zwiedzanie Lwowa, w tym Cmentarza Łyczakowskiego i Cmentarza Orląt. Po obiedzie około 15 wyjechaliśmy w drogę powrotną. Było to bardzo sympatyczne spotkanie, sporo wrażeń i nowych wspomnień. I ja tam byłem, miód, wino... Fotoreportaż >> Tadeusz Halicki |
|||||
Informacja
o zasadach rekrutacji w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. 8 Bydgoskiego Pułku
Piechoty w Grabowcu Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. 8 Bydgoskiego Pułku Piechoty w Grabowcu prowadzi nabór do Liceum Ogólnokształcącego i na nowopowstały kierunek nauczania - Technikum Rolnicze o specjalności technik-rolnik na rok szkolny 2008/2009. Szczegółowe informacje: na stronie szkoły www.grabowiec.zsp.of.pl i pod numerem telefonu 084 651-21-77, w sekretariacie szkoły p. nr 15. |
|||||
21.06.2007 SZCZEGÓŁOWY PROGRAM ZJAZDU Godz. 9.00 - 10.40 - Akredytacja, rozdanie identyfikatorów i pamiątek; godz. 10.40 - Wyjście z orkiestrą i pocztami sztandarowymi do Kościoła; godz. 12,15 - Powrót z Kościoła na teren Szkoły; godz. 13.00 - Część oficjalna Zjazdu; - wystąpienie Przewodniczącego Komitetu Organizacyjnego, - wystąpienie Dyrektora Szkoły, - wystąpienia zaproszonych Gości, - program artystyczny w wykonaniu młodzież szkolnej. godz. 14.30 Wspólny obiad, który poda firma "Nasza Chata" z Chełma; Menu obiadowe: - żurek z jajkiem i pieczywem - pieczeń wieprzowa w sosie, ziemniaki, surówka - kompot, woda godz. 15.00 - 17.00 Czas na spotkania z Wychowawcami i zwiedzanie Szkoły; godz. 17.00 - 20.00 Czas wolny; Od godziny 15.30 - 20.00 - koncert orkiestry dętej grabowieckiego GOK; godz 20.00 - 6.00 zabawa taneczna w nowej hali sportowej i biesiada bezalkoholowa w starej sali gimnastycznej; podwieczorek: - bigos z kiełbasą i pieczywem - napoje chłodzące wg potrzeb biesiada wieczorna, dania ciepłe: - udka pieczone, - barszcz z pasztecikiem lub krokietem, - żeberka w bigosie, przystawki: - wędlina, schab w garareci, jajko w sosie tatarskim, śledź w oleju, ryba po grecku, indyk z borówkami, sałatka jarzynowa, sałatka "Cymes", pomidory, ogórki, pieczywo/ - napoje chłodzace, herbata i kawa wegług potrzeb. Wszyskie posiłki i dania podawane będą na zastawie stołowej jednorazowego użytku. godz. 21.45 Pokaz sztucznych ogni; Dla osób korzystający z noclegu w internacie szkolnym śniadanie o godzinie 8.30. |
|||||
|
|||||
29.05.2007 UWAGA ABSOLWENCI ! Termin wpłat przedłużamy do dnia 20 czerwca 2007 r. Jednocześnie informujemy, że III Zjazd odbędzie się bez względu na ilość uczestników. |
|||||
|
|||||
17.05.2007 SZANOWNI ABSOLWENCI W odpowiedzi na pytania o "zaproszenie" na Zjazd, ponieważ "niektórzy otrzymali a ja nie" . Otóż, zaproszenia wysłaliśmy tylko do tych Absolwentów, którzy uczestniczyli w poprzednim Zjeździe - dysponowaliśmy adresami. Głównym celem było rozpropagowanie informacji o III Zjeździe. Koleżanki i Koledzy aby uczestniczyć w III Zjeździe nie jest potrzebne specjalne "zaproszenie", prosimy wpłacić składkę i przyjeżdżać. Czas nagli, wpłat mało, a tyle spraw organizacyjnych do załatwienia. Z poważaniem - Komitet Organizacyjny |
|||||
|
|||||
25.04.2007 |
|||||
|
|||||
20.04.2007 |
|||||
|
|||||
15.04.2007 |
|||||
|
|||||
30.03.2007 |
|||||
|
|||||
22.03.2007 Firma "NASZA CHATA" z Chełma ul. Hrubieszowska 102, tel. 603120157, zajmująca się organizacją różnego rodzaju uroczystości, zaproponowała przykładowe menu na zjazdową biesiadę, a mianowicie: Obiad: - Żurek z jajkiem i pieczywo; - Pieczeń wieprzowa w sosie, ziemniaki, surówka; - Kompot, woda. Biesiada wieczorna - dania gorące: Barszcz z kluskami śląskimi i surówką, żeberka w bigosie, udka pieczone, barszcz z pasztecikiem lub krokietem. Przystawki: - Wędlina, schab w galarecie, jajko w sosie tatarskim, śledź w oleju, ryba po grecku, indyk z borówkami, sałatka jarzynowa, sałatka "Cymes" pomidory, ogórki, pieczywo, napoje, kawa, herbata. |
|||||
|
|||||
1.03.2007 |
|||||
|